måndag 27 juli 2009

OoOiiEEE! :-)

Hej hopp!

Nu är vi åter i staden efter en mysig resa hos våra familjer! Gissa vad jag fann i brevlådan när vi kom hem?! Jo, inget mindre än detta otroligt fina och coola födelsedagskort från Eva aka Muffin!!!

[Bilden är lånad från Evas blogg]
Tusen tack sötaste Eva, jag blev verkligen överraskad och jätteglad!!! [Tänk att hon tänkt på att jag är ett kaffemonster också, hihi...! :-)] Vill även säga stort TACK till er som gratulerat i kommentarsfältet - ni är då för söta! :-)

Eftersom vi nyss kom hem har jag inget pyssel att bjuda på! Men vet ni vad förresten? På torsdag bär det av till Göteborg för att se både U2
och Madonna - drakskoj va?! Men jag kanske hinner göra något pyssel innan dess?! ;-)

Ha en fin kväll bästa bloggbesökare! Nu ska jag uppdatera mig lite på era bloggar!

KrAAAM Carin

måndag 20 juli 2009

Ovanligt kort

Hej!
Idag öser regnet ner här?! Vad är det för stil så här första riktiga semesterdagen?! ;-) Nå ja, det spelar ju inte allför stor roll när man kan ha mysigt inne! :-)

Jag och min sambo har fått en inbjudan till en 40-årsfest som vi inte har möjlighet
att gå på. Men vi tänkte uppvakta honom lite ändå. Det är en kollega till min sambo som fyller år och det stora intresset är jakt. Vad passar då bättre än ett kort med jakttema?! Hehe.. Jag har ju samlat på mig en hel del stämplar men saknar en älg i samlingen .. (konstigt va? *s*).. så jag fick bege mig till Panduro för att inhandla ett "klippark" med älgar. Det som är lite komiskt i kråksången är att jag vid tidigare besök hos Panduro har tänkt för mig själv att.. "Vem köper dom där tro.." .. ironiskt nog blev det JAG?! Så här kommer ett ganska (för min del) ovanligt kort:

Både "jaktstugan", elden, fiskbenet och granarna är från fantastiska Doodle Factory. (Irene, can you please design a moose? *s*) Och för första gången har jag provat att göra en egen himmelbakgrund. Jag har sett kort med sådana ute på era inspirerande bloggar och alltid velat testa.. nu har jag äntligen gjort det, gick ganska bra iaf! :-)

Nu till något annat - När jag var och handlade mat häromdagen såg jag en nyhet (ja, för mig iaf) vid kassan. Det var en Risen chokladask med nio bitar. Och pysseltokig som man är såg jag ju chansen att altra den! ;-) Så här blev den:

En om dagen är bra för magen?! Inte sant?! :-) Och när man ätit upp den kan man ju köpa en ny och byta ut lådan inuti, så fiffigt! ;-)

Imorgon är det en stor dag! ;-) Nämligen min födelsedag.. hehe! Och eftersom jag och min sambo åker bort imorgon så kom min vän Anna med familj och uppvaktade mig idag! Nu måste jag skryta lite och visa upp det tjusiga paketet och det superfina hempysslade kortet! :-)

Titta vilket roligt och fint shakercard! :-D Vi har ett litet internskämt om
texten på kortet, fniss...


Tusen TACK Anna med familj, jag blev superglad!!! :-)

Imorgon åker vi som sagt på en liten semestertripp för att träffa lite familjemedlemmar! Det ska bli skoj! Hoppas ni har det mysigt och bra också! Sköt om er!

Kram Carin

söndag 19 juli 2009

Helgens smultronställe

Hej alla bloggbesökare!
Hoppas ni har det mysigt! Igår hade vi toppenväder och då passade jag och min sambo på att
åka till ett mysigt smultronställe som vi besöker varje sommar, nämligen Rödön och Byhuset!
Det är en otroligt fin lantgård där dom varje sommar serverar jättegoda luncher och fikabufféer. Det finns även en inredningsbutik och varje sommar en ny utställning - i år är temat Retro.
Vi tog traditionsenligt deras underbara soppa till lunch - och vi blev då inte besvikna! Drake vilken god och mustig tomat & löksoppa! Om livet är en soppa så ska den vara som en mustig "Byhuset soppa"!

Här är vägen in till området. Lantligt och härligt!

Här är ingången till Caféet.
Här inne satt vi och mumsade den goda soppan med hembakt bröd. Det fanns inga platser lediga ute, dock var det skönt inne i svalkan.
Det fina boningshuset på gården.

Efter den goda lunchen tänkte vi besöka ett ställe lite längre bort på Rödön där vi aldrig varit förut - nämligen Jordgubbslandet! Det är ett café som säljer bakverk och annat där allt innehåller jordgubbar! Man kan även köpa jordgubbar - både självplock och färdigplockade. Det finns även växter, potatis och annat att köpa. Men eftersom det var så otroligt mycket folk där så slutade det med att vi handlade med oss härliga jordgubbar och åkte hem och fikade i lugn och ro! Men se den storslagna utsikten nedan. Bilden gör den inte helt rättvisa men ni anar..
Den gröna ängen, fjällen och sjön! Jämtland när det är som bäst! ;-)

Idag har jag bakat kakor - så det luktar underbart här hemma!
Har tyvärr inget pyssel att visa just nu! Men det kommer snart! ;-)

...... Tänk så skönt det är med semester! :-)

Kram Carin

torsdag 16 juli 2009

Pysselkväll

Hej hopp från Lugnviks topp! :-)

Hoppas ni har en skön torsdagskväll! Här i Östersund är det riktigt vårväder?! Ena stunden är det strålande sol och varmt och i nästa ösregn och på gränsen till hagel?! Vadan detta ostyrliga väder? HuH? Nå ja, jag brukar alltid säga att det enda man inte kan påverka är vädret - så varför lägga energi på det? Man får gilla läget helt enkelt! :-)

I alla fall så hade jag en mysig pysselträff med två goda vänner i tisdagskväll! Dom har nyligen börjat pyssla och jag introducerar dom eftersom med lite nya saker och tekniker! Vi pysslar, surrar, skrattar och fikar! Vi har det toppen med andra ord! :-) Jag fick till tre alster den kvällen - inte illa! Oftast blir det ett alster! ;-) Men jag hade färglagt några motiv i förväg, så det kan vara därför! ;-)

Först ut är ett tackkort:

Färgerna är lite skrikiga på tackkortet - som vanligt dåligt fotograferat! ;-)

Det andra kortet blev ett "Tänker på dig" med lite mer ljuva färger och neutrala mönster.
Och så söta Gorjussgirl såklart! :-)

Sedan kom jag på att jag skulle spexa till det på jobbet och göra en skylt till kaffemaskinen, hehe! Och då passade ju såklart Doodle Factorystämplarna perfekt!
Jag glömde ta kort på skylten så jag har lånat ett foto som en kollega tog! ;-)

En pimpad kaffemaskin!
MÅSTE..HA...KAFFE...NU!!! Hehehe... sPraLL!
För övrigt så har jag ääääntligen SEMESTER nu! Hurra! Vad härligt! Så idag efter jobbet åkte jag och min sambo på stan och unnade oss en god middag (en saftig köttabit - riktig favorit!) med ett glas rött till! Underbart! Sedan har vi sett Ernst och hans sommarprogram - Ingen sommar utan Ernst! ;-)
Nä, dags att fixa lite här hemma! Men återkommer snart med nya alster! Imorgon finns möjlighet till en hel del pyssel! ;-)

Ha en fortsatt mysig kväll!
KrAAAAam Carin
[Luck favours the prepared mind]

söndag 12 juli 2009

Geisha

Hej alla gOa pysslare!

Hoppas ni har det bra i regnet! Tänkte att jag skulle visa ett kort som jag gjorde för ett gäng dagar sedan.

Det är mycket inspirerat av bästa DrNina! Hon gör ju ibland sådana underbara träd - ritade på frihand och med utstansade blommor & kristaller. Så när jag köpte The Greeting Farms "Geisha"stämpel såg jag ett sådant träd framför mig! Jag ville även använda papperet från Prima - Tea & Silk - Katsura! Jag tycker det är väldigt Japaninspirerat! :-) Jag hade även en tanke att använda alfabetet Chopstick för att skapa en hälsning eller dylikt men det glömde jag helt enkelt bort när jag höll på! Hehe! ;-) Nå ja, sagt och gjort ritade jag för första gången ett träd på frihand.. så här efteråt blev det kanske lite för "snaggat".. några grenar kanske kunde ha stuckit ut lite mer?!

Geishan och trädet blev kanske lite oproportionerliga (långt ord!).. hehe.. men vem har sagt att det måste vara det i kortmakarvärlden?¿

Lite ostyrligt fotograferat som alltid, tänk att det ska vara så svårt?!


Det var allt för ikväll, återkommer inom kort med något nytt! ;-)
Ha en fortsatt skön söndag (och semester för er som fått det!)

Kram Carin

tisdag 7 juli 2009

Ny blogg - nya möjligheter

Hej och välkomna till min nygamla blogg!
Jag har nu bytt blogg då jag upptäckte att det var så mycket lättare att göra en sPraLLigare blogg på blogspot.com istället för blogg.se. Så jag hoppas ni gamla besökare hänger på!

Min kära storasyster väntar sitt första barn i augusti! *spännande* Och jag är då självklart en stolt blivande moster! Hennes goa vänner ordnar i skrivandes stund en babyshower för att hylla detta. En av hennes bästa vänner kontaktade mig i all hemlighet och undrade om jag ville skicka en hälsning eller dylikt - och självklart ville jag det!

Jag knåpade ihop ett kort och köpte en gullig present att skicka med! Så här blev det:

Vitsig stämpel va? Hihi...
[Färgerna är lite skrikigare här än i verkligheten]


Det är 3D lack på vattendropparna som en liten effekt.


Matchande inslagspapper måste det såklart vara! ;-)

Nu väntar jag på att få höra allt om deras mysiga kväll som innehåller både god mat, överraskningar och presenter i goda vänners lag! Vilken dröm!

Om du har vägarna förbi butiken imorgon får vi ses!
Återkommer snart med ett nytt kort!

Nu blir det kaffe! KrAAAAm CaRiN