måndag 30 november 2009

Etikett

Hej och god kväll! *vinkar*

Jag vill börja med att tacka för alla snälla kommentarer jag fick i mitt förra inlägg, dom värmer! :-) Och en stor KRAM till mina trogna kommentatorer! :-)

Här kommer en liten juletikett som jag gjorde till en tävling på Brunkullans forum. Tävlingen gick ut på att göra en julgodisförpackning. Jag stoppade kola i en cellofanpåse och gjorde följande etikett:

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Den söta tomtenissen är design av bästa DrNina. God Jul-stämpel från Doodlefactory. Mönsterpapper från härliga October Afternoon. Själva etiketten har jag gjort med Epic 6. Återkommer snart med nya pysslade alster!

Ha en skön kväll!
Kram Carin

.::Det räcker inte att vara upptagen - det är myrorna också. Frågan är vad det är du är så upptagen med?::.
[Thoreau]

lördag 28 november 2009

Stempelglede Handmade Card Contest

Hej!

Hoppas ni alla har en mysig helg! Advent och jul är ju bästa och härligaste högtiden! (tycker jag iaf!)
Idag har vi pyntat och gjort fint här hemma! Mys! Även julklapparna är på G! ;-)

I alla fall så tänkte jag bjuda på ett kort idag. Stempelglede är ett favoritmärke för mig när det gäller stämplar. Alla kollektioner är helt underbara och användbara! (nu har jag tyvärr inte alla...*ler*) Så jag kunde inte motstå att göra ett kort när Gunhild och hennes designteam ordnar en korttävling. Det är tufft motstånd men man får göra som grodorna och leva på hoppet! ;-)


Tävlingen går ut på att skapa ett kort med stämplar från Stempelglede och att kortet går i färgerna enligt inspirationsbilderna på deras hemsida. (Som ovanstående bild, fast dom är fler och större på hemsidan). Här kommer mitt bidrag:


Använda stämplar: Grunge Collection, Vintage Holly samt Ornate Collection. Ramen med hjärtan har jag gjort med en stans från Fiskars. Sedan har jag stämplat en fin bård från Ornate Collection med distress ink och embossat med UTEE (även texten är gjord så). Ramen har jag färgat in med hjälp av olika chalks - chestnut roan, dark brown och lime.

De blå "grungeblommorna" är gjorda med distress ink - weathered wood. Övriga blommor bl a från Prima. Mönsterpapper från 3ndyPapir, G45 samt Making Memories.

Några närbilder:



Här är insidan, gjord med Grunge Collection:

Och slutligen baksidan:


[Photoshopframen är gjord av Xtina]
Ha en fortsatt mysig kväll! Och tack Gunhild för en inspirerande tävling!

Kram Carin
.::Vi ser inte världen som den är utan som vi är::.

måndag 23 november 2009

Ha en skön jul!

Hej!

Ni kanske tror att jag legat på latsidan vad det gäller pyssel? Icke! ;-) Det är bara så att några av mina alster är med i tävlingar där man inte får visa dom offentligt innan tävlingen är avslutad.

I alla fall så har Brunkullan Scrap & Card tävlingar på sitt forum! Här kommer mitt bidrag till en skisstävling:

Den söta stämpeln är från CC Design (tack för lånet Anna!) .

[Photoshopframen är gjord av Xtina]
Ja, visst ser man fram emot en sån här skön jul utan stress och jäkt! :-)

I lördags var jag på en konsert med Caroline af Ugglas. Jag hade inga direkta förväntningar men blev verkligen glatt överraskad! Hon är ju för frän - som en sjungande pippi Långstrump! :-) Lokalen tog in runt 700 personer och det passar nog hennes stil. Det blev en intim konsert med både glädje, humor och allvar!

Nä, nu blir det nog en java snart! Mums! Ha en fortsatt skön kväll!
Kram Carin

.::Vad många av oss mest av allt behöver är någon som får oss att göra vad vi kan::.
[Ralph Waldo Emerson]

Bloggcandy hos Brunkullan

Brunkullan Scrap & Card här i Östersund lottar ut den här fina bloggcandyn den 27/11:


..och såklart måste man ju vara med och försöka vinna!
Häng på du också vettja!

Kram Carin

torsdag 19 november 2009

En "liten" fågel viskade

Hej alla glada! (ja, och sura med förstås! :-P)
Här kommer en liten uppdatering! En kusin till mig fyller 27 år idag! (stort GRATTIS!) Såklart fick han ett kort i brevlådan! Ser ni den "lilla" fågeln! He he! :-P


Tänk att det snart är fredag igen, så härligt!

Kram Carin

.::Det är lätt att bland allmänheten leva efter den allmänna åsikten; det är lätt att i ensamhet leva efter sina egna åsikter; men den största människan är den som mitt i mängden med gott mod kan behålla samma oberoende som om hon vore ensam::.
[Ralph Waldo Emerson - bra kille!]

tisdag 17 november 2009

A warm christmas wish

God kväll!
Här kommer ett litet julkort:

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

"A warm christmas wish" syns lite dåligt på fotot, det är bättre i verkligheten.

Sov gott när John Blund kommer!

Kram Carin
.::Den fattige saknar mycket, den girige allt::.

söndag 15 november 2009

Min prins!

Hej!
Hur har ni det i stugorna? Vi har/har haft en jättemysig helg! Min kära sambo fyllde år igår, så vi firade med några i familjen! Mysigt! Såklart hade jag pysslat ett kort till honom. Eftersom jag gav honom en present med "prinstema" så blev ju såklart kortet i samma anda! ;-)

Motiv- och textstämpel från Doodle Factory. Mönsterpapper från Pink Paislee, Collage Press och SassaFras Lass. Bling it On från Basic Grey. Den guldiga knappen har jag köpt i en tygaffär.


I ett avsnitt av Roomservice som jag såg för några år sedan var det med en cool konstärinna, Lisa Rinnevuo. Sedan jag såg det avsnittet har jag varit sugen på en tavla från henne. Jag hittade en del av hennes alster till salu hos Södra Galleriet i Sthlm. Sagt och gjort så beställde jag en charmig litografi för att ge till Tobbe i present. Det är ett självporträtt av oss! ;-)

[Bilden är lånad från Södra Galleriet]

Texten runt om lyder: ♥ Hej kära prins vicken tur att du finns life is lovely just like you gave me peace of mind good morning ♥ Både självporträtten och texten passade ju så bra till min älskling! :-) Vi är ju lite sPraLLiga av oss... fniss.. :-) Han blev iaf jätteglad och tyckte det var en personlig och festlig present! Det ska bli kul att hänga upp den och glädjas av de sPraLLiga filurerna och det underbara budskapet runt!

Mer om Lisa: Lisa Rinnevuo har alltid fascinerats av tecknandet, hur linjen bär iväg och formuleras. Denna linje är högst personlig och innehar en känslig nerv. Hon tecknar hela tiden parallellt med måleriet vilket ständigt ger ny näring åt den måleriska processen. Målningarna som hon utför i spray och akryl får ett brutalare och mer rättframt uttryck. Den svajiga sprayade linjen som innehar en tung svärta frambringar en oerhörd kraft. Bilderna talar direkt till betraktaren och är fulladdade med budskap: ”Följ dina drömmar”, ”Finn din egen väg”, ”Keep your fire burning”. Dessa uppmaningar finns lika mycket i de integrerade textslingorna som i uppsynen hos figurerna som befolkar bilderna. Här finns en stark känsla för varje människas inneboende styrka. Sprungen ur Stockholms unga förortskultur inger Lisa Rinnevuo, med sitt egna konstnärliga uttryck, en oförstörd framtidstro.
[Texten är lånad från Södra Galleriet]

Nu ska jag pyssla lite! Sedan blir det nog en mumsig java! ;-)
Ha en skön söndagskväll!

Kram Carin
.::Teori är sånt man vet, men som inte fungerar.
Praktik är sånt som fungerar, men ingen vet varför::.

torsdag 12 november 2009

♥ Julia ♥

Hej!
Här kommer äntligen en liten uppdatering! Som relativt nybliven moster (drygt 2 månader sedan) kan man ju inte låta bli att skämma bort sötskrutten då och då! ;-) Jag kunde inte motstå en söt stass på stan häromdagen. Så jag pysslade ihop ett kort till lilla Julia och skickade det med den nya stassen. Kortet skrev jag till Julia, det måste nog vara hennes första?! ;-)

Har använt mina nya spellbinders i Epic 6! Gillar dom skarpt! Man öppnar kortet på mitten med hjälp av motivet. Den lilla rosen uppe till höger är "dörrstoppen"! :-)


Ljuvligt mönsterpapper från G45! Flourisher från Stempelglede, blommor från LadyBug & Friends samt Prima. Spetsstans från Martha Stewart. Söta GorjussGirl "Bumble Bee" är färglagd med distresser.



[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Ha en fortsatt fin kväll! ♥ Snart är det fredagsmys! :-)

Kram Carin
.::Du kan inte ha en känsla utan att först ha en tanke::.

måndag 9 november 2009

Julkort! :-)

Hej och god kväll i stugan!

Här kommer ännu ett julkort:


[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Bazillramarna runt Tomten och "Julglädje" är mörkbruna, ser nästan svarta ut på bilderna.
Härliga mönsterpapper från Making Memories & 3ndyPapir! Rolig filur - Pebbles från Prima! stämplar från OctoberStamps och Inkido.

Ha en fortsatt skön kväll! Återkommer snart med något nytt kort!

Kram Carin
.::Ett hem utan böcker är ett fattigt hem::.

lördag 7 november 2009

May the christmas...

... season bring you many joyful moments!

Hej allihopa!
Hoppas ni har en skön och mysig lördag!

Jag ska inte vara långdragen, här kommer ännu ett julkort i samlingen!

[Edit: Har bytt ut bilderna 091108 de är fotograferade i dagsljus och har därmed mer verklighetstrogna färger]

Text-, snöstjärna- och fläckstämpel från underbara Stempelglede. Mönsterpapper från härliga 3ndyPapir! Blommor från bl a Lady Bug & friends. Söta GorjussGirl är färglagd med distresser. Spetsen kommer från en tygaffär i Strömsund.

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Ha en fortsatt härlig helg - nu blir det mer pyssel - och kAffE! ;-)
Kram Carin

.::Vi skrattar inte för att vi är lyckliga. Vi är lyckliga för att vi skrattar::.
[William James]

fredag 6 november 2009

Farsdag!

Hej alla kära besökare!

Nu är det äntligen FREDAG! Antar att ni alla har mer eller mindre fredagsmys nu? :-) Laddar inför idol kanske? ;-) Det gör jag! :-P

Det har varit lite klent med uppdateringar här i veckan då jag haft lite mycket att göra. Men nu har jag ett par kort att visa! Det är till våra kära pappor inför farsdag på söndag! Måste bara berätta den charmiga episoden innan jag visar korten! ;-)

Jag och min sambo kom på att vi skulle pyssla ett varsitt kort till våra respektive pappor, ungefär som när man var liten. Vi valde DrNinas fina tomtestämpel då den även passar till farsdag tycker jag! ;-) Tobbe började leta bland mina papper och fastnade för det gröna papperet med "gubbrutor" (väldigt farsdagsaktigt tyckte han), fniss...

Jag var också tänkt att göra i grönt men insåg att jag inte hade några bra promarkers som matchade. När vi suttit en liten stund och pysslat utbrister Tobbe i ett garv.. jag kikar upp och han säger: - Det ser ju för tÄskigt ut! Jag matchade färgläggningen av stämpeln dåligt med papperna! O gud så jag skrattade! Det är svårt att beskriva, men komiskt var det! Jag fick "rädda upp" situationen lite och pimpa kortet med lite beige bazill, hampa & blomma. Älgarna letade han fram själv och han stansade även ut "farsdag" med tången. Här kommer våra kort inför farsdag! ;-)

Mitt:


[Papporna ska ju ha det skönt på farsdag så stämpeln passade fint tycker jag!]
Tobbes:

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Det var allt för ikväll! Återkommer nog under helgen med lite nya alster! Helg = pysseltid! ;-) Måste kanske till Brunis och shoppa också, har ni sett vad mycket nyheter dom har fått in?!
Ha en härlig idolkväll!

Kram Carin
.::Sök inte felen, sök botmedlen::.
[Henry Ford]

måndag 2 november 2009

Morsning korsning!

Ny månad - nya möjligheter! Tänk att det snart är advent & jul! Det är ju en sådan mysig högtid! Min sambo Tobias nämnde att jag alltid brukar börja prata om julen redan i augusti, det säger en del om vad jag tycker om julen!? ;-) Men det är ju viktiga grejer - hur man ska pynta ute, hur man ska pynta inne, vart ska själva julafton firas, vilka julklappar som ska inhandlas, julmat/bak, vad man ska ge i julstrumpan och julkortstillverkningen mm - så det är mycket att figulera på! ;-) Men innan dess känns det som den stora svarta "ostkupan" ute! ;-) (Men det gör inget!)
Här är ännu ett kort i julkortstillverkningen i alla fall:


Ännu ett kort med en Gorjuss Girl - färglagd med distresser. "En hälsning i juletid" är från Magnolia. Den runda bruna stämpeln är från Stempelglede.

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Det var allt för ikväll! Återkommer snart med nya alster! Ha en fortsatt skön kväll! :-)
kram Carin

.::När du inte minns vems tur det är att ta ut soporna - gör det själv::.