söndag 16 september 2012

Lite annorlunda pyssel

Hej på er! :)

Nu var det länge sedan jag uppdaterade!? 

Jag har inte legat helt på latsidan men jag har sysslat med lite annat pyssel än papper.

  Jag är väldigt förtjust i fina keramikfat, lyktor, blomkrukor mm. En favorit är t ex Mateus med sina fina fat, skålar mm i härliga färger som inte går att motstå! :)

Efter att ha hittat den här hemsidan med tre otroligt duktiga keramiker samt den här hemsidan och bloggen med fantastiska alster så blev jag sugen att testa keramik. Sagt och gjort så har jag och en kompis börjat en kvällskurs som pågår i 8 veckor! Väldigt roligt men väldigt svårt! Jag är ju ivrig till naturen så jag vet inte om det är min grej ändå! Hehe.... :) 

Det är ju mycket torktider så att säga och jag har fyra alster på torkning (ursäkta extra dåliga foton, tog dom i all hast innan vi gick hem senast):

En sockerkaksform i lera:


En bricka:


En ljusstake:


Och ett fat:


Har även en assiett och några julgransdekorationer på tork... :) Det är svårt även med kavlingsteknik men roligt att testa! Ska bli kul att se slutresultaten med glasyr! :) Ska väl även ge mig på drejning men det är ju ännu lurigare.. men skam den som ger sig? 

Det är roligt att testa nya saker och träffa nya människor! Det bästa sättet att öka sin kreativitet på sägs ju vara att "flytta på sig" - se och göra något nytt! :)

Återkommer (kanske redan imorgon) men papperspyssel! :)

Sov gott när ni ska!

Kram Carin

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Men oj vad du har hunnit med på din keramik kurs. Ser ut även där som ett proffs farit fram. Super fina skall bli roligt att följa dessa ända fram till fika stunden där du serverar på ett härligt fat och tänder ett ljus. Kram till goa dig.

Laila sa...

Va kul att se vad du hittills hunnit med. Jag är jätte nyfiken på att se hur det färdiga resultatet kommer att bli. :-)

Sara sa...

Men helt otroligt Carin, va duktig du är!! och du har ju precis börjat med leran? Cooooolt!! SprALL!!!!

hannahoj sa...

Oj va kul med en keramikkurs och va fina saker du har gjort. Ser inte alls ut som att du är nybörjare :) Gillar verkligen alla små detaljer som du har gjort på dina saker, supersnyggt!

Liliann sa...

Är det någonting du inte kan? Såå fina grejor du gjort!

Anonym sa...

Vart är det du går denna kurs?? Jag har varit så nyfiken på att prova på just keramik men inte kommit till skott =) Tar tacksamt emot tips på bra kurs!!

Kram Anna