söndag 15 november 2009

Min prins!

Hej!
Hur har ni det i stugorna? Vi har/har haft en jättemysig helg! Min kära sambo fyllde år igår, så vi firade med några i familjen! Mysigt! Såklart hade jag pysslat ett kort till honom. Eftersom jag gav honom en present med "prinstema" så blev ju såklart kortet i samma anda! ;-)

Motiv- och textstämpel från Doodle Factory. Mönsterpapper från Pink Paislee, Collage Press och SassaFras Lass. Bling it On från Basic Grey. Den guldiga knappen har jag köpt i en tygaffär.


I ett avsnitt av Roomservice som jag såg för några år sedan var det med en cool konstärinna, Lisa Rinnevuo. Sedan jag såg det avsnittet har jag varit sugen på en tavla från henne. Jag hittade en del av hennes alster till salu hos Södra Galleriet i Sthlm. Sagt och gjort så beställde jag en charmig litografi för att ge till Tobbe i present. Det är ett självporträtt av oss! ;-)

[Bilden är lånad från Södra Galleriet]

Texten runt om lyder: ♥ Hej kära prins vicken tur att du finns life is lovely just like you gave me peace of mind good morning ♥ Både självporträtten och texten passade ju så bra till min älskling! :-) Vi är ju lite sPraLLiga av oss... fniss.. :-) Han blev iaf jätteglad och tyckte det var en personlig och festlig present! Det ska bli kul att hänga upp den och glädjas av de sPraLLiga filurerna och det underbara budskapet runt!

Mer om Lisa: Lisa Rinnevuo har alltid fascinerats av tecknandet, hur linjen bär iväg och formuleras. Denna linje är högst personlig och innehar en känslig nerv. Hon tecknar hela tiden parallellt med måleriet vilket ständigt ger ny näring åt den måleriska processen. Målningarna som hon utför i spray och akryl får ett brutalare och mer rättframt uttryck. Den svajiga sprayade linjen som innehar en tung svärta frambringar en oerhörd kraft. Bilderna talar direkt till betraktaren och är fulladdade med budskap: ”Följ dina drömmar”, ”Finn din egen väg”, ”Keep your fire burning”. Dessa uppmaningar finns lika mycket i de integrerade textslingorna som i uppsynen hos figurerna som befolkar bilderna. Här finns en stark känsla för varje människas inneboende styrka. Sprungen ur Stockholms unga förortskultur inger Lisa Rinnevuo, med sitt egna konstnärliga uttryck, en oförstörd framtidstro.
[Texten är lånad från Södra Galleriet]

Nu ska jag pyssla lite! Sedan blir det nog en mumsig java! ;-)
Ha en skön söndagskväll!

Kram Carin
.::Teori är sånt man vet, men som inte fungerar.
Praktik är sånt som fungerar, men ingen vet varför::.

1 kommentar:

Muffin sa...

Åh, vilket underbart kort - jag gillar allt med det! Papper, upplägg, stämpel - allt! Orange är så härligt, man blir glad av den färgen på något sätt. Härlig tavla också.
Stor KRAM!