måndag 14 februari 2011

En stor KRAM...

... och varma tankar till er besökare på alla hjärtans dag! :) I lördags var det en "Ta hand om dig själv dag" enligt peppingkorten! :) Så det var precis vad jag gjorde! ;) Först träffade jag en god vän på stan för en äkta shoppinglördag! Vi hittade roliga saker, fikade (såklart!) och surrade! :) Roligt att få lite kvalitetstid! Veckorna har ju en förmåga att springa iväg ibland! Sen på kvällen var jag och min sambo till ett par goda vänner och åt middag. Vi gjorde förrätten och dom varmrätten! Verkligen supergott och trevligt! :)

I söndags fick jag äntligen testa Copicspennorna som dök upp i helgen! ;) Innan jag ens åt frukost skyndade jag mig att måla upp en Color Chart! Hehe! :) Sen färglade jag nedanstående motivstämpel:

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Blev ändå hyfsat nöjd då det är mitt första försök (färgerna är lite missvisande då jag fotat i spotlightsken, hudfärgen är inte så gul, kinderna lite mer rosa och kläderna är mer duvblå). Men efter denna gick ganska klent. Jag tror jag kanske har för dåligt papper?! (fotokartong) Färgen vill gärna kila utanför linjerna när jag försöker nyansera i omgångar. Lite går ju att putta tillbaka med blendern men inte kul eller snyggt när det blir för mycket... suck! ;) Någon som har tips på papper? :) Har upptäckt att jag behöver fler pennor redan.. 72 räcker inte sååå långt! ;) Blir nog en till investering snart! ;)

Ni får ha en fortsatt mysig alla hjärtans dag!

Kram Carin

4 kommentarer:

Karin sa...

Hej Carin, det låter som du hade en riktigt trevlig lördag! Vad kul att du fått dina copics. Men trist att det flyter ut vid toning, jag har märkt samma fenomen med Promarker, och då att vissa färger är mer benägna att flyta ut än andra. Jag brukar dra med en vit penna längs kanten på stämpelmotivet för att dölja ev färg som flutit ut. Själv använder jag Canson Illustration 250 g när jag stämplar upp motiv. Nu på torsdag är färgläggningskursen, så då ska jag prova bla copics! Vi hörs!

Muffin sa...

Men hallå, du är ju redan värsta proffset - ursnyggt!
Det värsta med de här pennorna är att man tycker det är klent med 72 färger på en gång, man vill helt enkelt ha alla. :)Man får komplettera i omgångar...
Kram på dig!

Muffin sa...

Jag använder vanliga albumblad från Clas Ohlson att stämpla/måla på, funkar utmärkt och jag har inte haft några större problem med att det läcker utanför. En del färger är lättare/svårare än andra att putta tillbaka med blendern har jag märkt men det brukar som sagt funka bra på det pappret.
Ha en go fortsatt helg, kram på dig! ♥

Karin sa...

Hej Carin! Hoppas du gjorde några fynd på stan idag! Färgläggningskursen var väldigt lärorik, kul att prova på olika tekniker. Jag fastnade direkt för distresserna! Det var så kul att måla med pensel och relativt lätt att tona färgerna. Nu blev det väl kanske inte så bra direkt men övning ger ju färdighet! Tyvärr blev jag inte så impad av Copics. Nu tror jag iofs att kursläraren använde fel papper till dom, hon hade minst erfarenhet av Copics av det hon skulle visa och det blödde jättemycket utanför stämpeltrycket. Men jag har sett många fina motiv med Copics så det måste ju finnas ett papper där färgerna inte "svämmar över".
I veckan ska jag investera i lite distresser!
Ha en bra kväll, kram!