söndag 20 februari 2011

Förberedelser

Hej!

Hoppas ni har en skön söndag! :) Vi har mest varit hemma och fixat idag med undantag för en långpromenad! Man måste ju passa på att vara ute när det är lite mildare, igår var det ca -26 grader när vi klev upp! *bUrr*

Jag har iaf sysselsatt mig med förberedelser idag! Eftersom vi oftast tränar direkt efter jobbet brukar jag planera så vi har middagen färdig och bara att värma när vi kommer hem. Så i lördags gjorde jag "Prins Bertils pannbiff med kantarellsås", mums! Och idag gjorde jag färsk lax med parmesanost på en bädd av färsk spenat (och grädde). Så ett par middagar är färdiga iaf! ;)

Men ibland är det svårt att komma på vad man ska äta och då är det bra att få lite uppslag. Jag köpte boken Jacobs Hälsokök för ganska länge sedan, på rea till och med. Den är inte alls tokig då det gäller att planera och laga god och nyttig mat. Mycket är egentligen ganska självklart men han har sammanfattat allt så bra och planerat åt en kan man säga.. ;) Han tipsar om smarta knep för att middagen ska gå fort. Att man gör egna "hel- och halvfabrikat". Nu har jag inte lagat något recept ännu men det kanske blir! ;) Han har iaf med ett ganska stort antal smakessenser och jag har gjort två av dom. Jag valde att göra en som heter Hot Tomato med italienska influenser och en som heter Super Sour med mycket citron/lime! Dom fungerar som en smaksättare eller marinad så man själv slipper komma på olika kryddningar när man väl ska laga maten! :) Ska bli kul att testa!

Andra förberedelser är att färgglägga stämpelmotiv inför kommande pysselmara på lördag! :) Veckan som gick hann jag inte pyssla så mycket.. eller lite tid hade jag nog men inspirationen infann sig inte riktigt. Men idag har jag övat lite mer med mina Copics och fick till följande:

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Som vanligt är fotograferingen ingen höjdare.. ;) Det är lite större nyansskillnad på de turkosa partierna i verkligheten. Det är svårt men roligt att måla med Copics. Jag köpte en ny stämpeldyna - Memento Tuxedo black - vilken fungerar bättre. Färgerna "blöder" inte lika mycket som förut iaf.. :) Får se om jag hittar något annat papper att testa framöver.. :)

Nu ska jag fortsätta måla och förbereda! Kanske börja ta fram matchande papper också?! :)

Ha en fortsatt rolig söndagskväll!

Kram Carin

3 kommentarer:

Muffin sa...

Supersnyggt! Jäklar, vad duktig du är på en gång! Ska bli spännande att se vad du hittar på nästa helg på pysselträffen.
Kram!

Nina sa...

Åh- din färgläggning är ju helt PERFEKT! Vad du är bra!! KRAM

Karin sa...

Hej Carin,
din färgläggning är super! Vad kul med pysselmara, hoppas du är full av inspiration tills dess!
Karin