söndag 27 februari 2011

After pysselmara

Hej på er!

Nu har det gått en vecka sedan förra uppdateringen! Tiden går fort! Hann inte pyssla så mycket i veckan som var, det blev som jag skrev i förra inlägget mest förberedelser inför pysselmaran som var igår! :)

Vi var där ca 09.45 och åkte hem ca 12 timmar senare.. hehe! :) Timmarna gick som vanligt alldeles för fort! Vi började med att shoppa loss lite då Brunkullan Scrap & Card hade utförsäljning. Det blev framförallt några stämplar men det slank även med lite papper och dekorationer! ;) Och när vi hade packat upp, druckit lite kaffe osv så hade det redan gått ett par tre timmar.. fniss... :) Men det är ju det som är tjusningen med maror - att träffa likasinnande och få surra och skratta! :) Och som vanligt drar man med sig för mycket saker ... ;) Men jag fick till sist ihop ca tre färdiga kort iaf! Målade även någon figur som förmodligen hamnar på kort den här veckan istället! ;)

Här kommer ett av de kort jag gjorde:



[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Nämen, vad skådar mitt norra öga? PRICKAR? ;) Mönsterpapper från Maja Design och Bam Pop. Digital stämpel från KennyK. Dom är lite fräna tycker jag och roliga att färglägga! :) Det är fortfarande övning med Copic som gäller! :) Trodde nästan att jag redan gjort slut på en penna men jag tror den har hämtat igen sig lite?! ;) Jag drog inte med mig symaskinen till maran så det blev utan sydda sömmar för ovanlighetens skull! :)

Nu ska jag nog pyssla lite när jag fått upp ångan! ;) Återkommer snart med annat kort från igår! :)

Ha en fortsatt skön söndag!

Kram Carin

söndag 20 februari 2011

Förberedelser

Hej!

Hoppas ni har en skön söndag! :) Vi har mest varit hemma och fixat idag med undantag för en långpromenad! Man måste ju passa på att vara ute när det är lite mildare, igår var det ca -26 grader när vi klev upp! *bUrr*

Jag har iaf sysselsatt mig med förberedelser idag! Eftersom vi oftast tränar direkt efter jobbet brukar jag planera så vi har middagen färdig och bara att värma när vi kommer hem. Så i lördags gjorde jag "Prins Bertils pannbiff med kantarellsås", mums! Och idag gjorde jag färsk lax med parmesanost på en bädd av färsk spenat (och grädde). Så ett par middagar är färdiga iaf! ;)

Men ibland är det svårt att komma på vad man ska äta och då är det bra att få lite uppslag. Jag köpte boken Jacobs Hälsokök för ganska länge sedan, på rea till och med. Den är inte alls tokig då det gäller att planera och laga god och nyttig mat. Mycket är egentligen ganska självklart men han har sammanfattat allt så bra och planerat åt en kan man säga.. ;) Han tipsar om smarta knep för att middagen ska gå fort. Att man gör egna "hel- och halvfabrikat". Nu har jag inte lagat något recept ännu men det kanske blir! ;) Han har iaf med ett ganska stort antal smakessenser och jag har gjort två av dom. Jag valde att göra en som heter Hot Tomato med italienska influenser och en som heter Super Sour med mycket citron/lime! Dom fungerar som en smaksättare eller marinad så man själv slipper komma på olika kryddningar när man väl ska laga maten! :) Ska bli kul att testa!

Andra förberedelser är att färgglägga stämpelmotiv inför kommande pysselmara på lördag! :) Veckan som gick hann jag inte pyssla så mycket.. eller lite tid hade jag nog men inspirationen infann sig inte riktigt. Men idag har jag övat lite mer med mina Copics och fick till följande:

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Som vanligt är fotograferingen ingen höjdare.. ;) Det är lite större nyansskillnad på de turkosa partierna i verkligheten. Det är svårt men roligt att måla med Copics. Jag köpte en ny stämpeldyna - Memento Tuxedo black - vilken fungerar bättre. Färgerna "blöder" inte lika mycket som förut iaf.. :) Får se om jag hittar något annat papper att testa framöver.. :)

Nu ska jag fortsätta måla och förbereda! Kanske börja ta fram matchande papper också?! :)

Ha en fortsatt rolig söndagskväll!

Kram Carin

måndag 14 februari 2011

En stor KRAM...

... och varma tankar till er besökare på alla hjärtans dag! :) I lördags var det en "Ta hand om dig själv dag" enligt peppingkorten! :) Så det var precis vad jag gjorde! ;) Först träffade jag en god vän på stan för en äkta shoppinglördag! Vi hittade roliga saker, fikade (såklart!) och surrade! :) Roligt att få lite kvalitetstid! Veckorna har ju en förmåga att springa iväg ibland! Sen på kvällen var jag och min sambo till ett par goda vänner och åt middag. Vi gjorde förrätten och dom varmrätten! Verkligen supergott och trevligt! :)

I söndags fick jag äntligen testa Copicspennorna som dök upp i helgen! ;) Innan jag ens åt frukost skyndade jag mig att måla upp en Color Chart! Hehe! :) Sen färglade jag nedanstående motivstämpel:

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Blev ändå hyfsat nöjd då det är mitt första försök (färgerna är lite missvisande då jag fotat i spotlightsken, hudfärgen är inte så gul, kinderna lite mer rosa och kläderna är mer duvblå). Men efter denna gick ganska klent. Jag tror jag kanske har för dåligt papper?! (fotokartong) Färgen vill gärna kila utanför linjerna när jag försöker nyansera i omgångar. Lite går ju att putta tillbaka med blendern men inte kul eller snyggt när det blir för mycket... suck! ;) Någon som har tips på papper? :) Har upptäckt att jag behöver fler pennor redan.. 72 räcker inte sååå långt! ;) Blir nog en till investering snart! ;)

Ni får ha en fortsatt mysig alla hjärtans dag!

Kram Carin

fredag 11 februari 2011

KraMaR!

Hej!

Äntligen fredag! ;) Här har snökaoset gett med sig och idag har det varit kallt men soOoligt! :) Nu har jag städat och fixat här hemma och gjort fint inför helgen! Skönt! Nu inväntar jag bara sambon som kommer hem från tjänsteresa! :)

Fick ihop ett till alla hjärtans dag kort häromdagen. "Hittade" en motivstämpel som jag inte använt ännu men nu var det dags! ;)

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

I vanlig ordning är färgerna lite missvisande.. dom är lite mildare i verkligheten.. och blomman gnistrar fint av glimmermist! :) Mönsterpapper från underbara Prima, fick med lite prickar även här! ;) Längtar efter alla pysselnyheter som kommer snart! Prima brukar aldrig göra en besviken! :)

O vet ni? Idag har jag fått en avi om att jag har ett paket att hämta... hmm.. jag tror och hoppas att det är mina nya Copicspennor?! OoIEE! :)
♥♥♥
Stort TACK till min inspirerande och trevliga bloggvän Karin för den här fina awarden:

Jag väljer att ge den vidare till alla er som besöker mig och har blivit goda bloggvänner, ingen nämnd ingen glömd! :)

Ha en fortsatt skön och mysig fredagskväll! :)

Kram Carin

onsdag 9 februari 2011

Du rockar...

...Mina sockar! :)

Hej hopp!

Här kommer ett kort jag gjorde klart igår:

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Färgerna är inte helt rättvisande men det får duga! :) Underbart mönsterpapper från October Afternoon. Motivstämpel från The Greeting Farm och textstämpel från Doodle Factory.

Nu blir det förmodligen mer pyssel! ;)

Ha en fin kväll!

Kram Carin

söndag 6 februari 2011

Mer prickar!

Hej! :)

Hoppas ni haft en skön och rolig helg så här långt! :) Här skiner solen idag och det är endast ca - 3 grader! Inte dumt! Så jag funderar på att ta en promenad innan pysslandet drar igång?! ;)

Igår fick jag iaf ihop ett alla hjärtans dag kort igen! Den här gången i mer traditionella färger! ;)


[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Mönsterpapper från Maja Design, prickar igen! ;) Motivstämpeln från Magnolia är färglagd med distresser. Jag har köpt stämpeln med stjärnor från Magnolia som jag stämplat lite diskret i hörnen. Den blir nog användbar! :) Och vet ni? Nu har jag äntligen beställt Copicspennor! :) Det blev två 36-set till att börja med.. så jag får undersöka om det verkar vara något för mig! ;)

Sedan är jag så less på den halka som varit ute en längre tid så igår investerade jag i ett par IceBugs! Det blev inga promenadskor utan ett par löparskor?! Eh.. hehe....



Får kanske ut och testa dom idag! :)

Ha en fortsatt fin söndag! Pyssla massor vettja! :)

KraAAaM Carin

tisdag 1 februari 2011

Grönt är skönt?!

Hej! :)

Jag fick ihop ett till alla hjärtans dag kort i helgen! Tyvärr är färgerna lite missvisande i vanlig ordning! ;) T ex är flourisherna vid motivstämpeln kaffebruna och inte svarta som dom ser ut här. Hjärtat och blommorna har mer lika färg i verkligheten.. men men, det får duga! :)

[Photoshopframen är gjord av Xtina]

Som ni ser så gillar jag PRICKAR! :) Alla mönsterpapper är från Scribble Scrabble för omväxlingsskull, förutom blommorna som är papper från Prima! ;) Undra om jag ska pyssla eller se TV nu? Hmm... får se om inspirationen infinner sig eller om tröttheten tar över?! ;)

Ha en fortsatt fin tisdagskväll! Och tack för era gOa kommentarar, jag blir alltid lika glad!

Kram Carin